Genbrugsgaver (med færre kemikalier) til min 5-års fødselar

Min datter fylder 5 år og i år er pakkerne fulde af genbrugsguld!

Blandt andet har jeg fundet denne perle af et smykkeskrin fra 60’erne eller 70’erne og en “magisk” glasskulptur, der passer ind i det nederste rum i skrinet.

IMG_0261 IMG_0262

Af sin storesøster fik hun en sjov bog ‘Tryl med ord’ (også en 70’er ting), der har en rød og en blå plastikside, som skiftevis kan lægges hen over siderne, så forskellige motive fremkommer, alt efter om de er tegnet med grønt eller rødt.

IMG_0281 IMG_0283 IMG_0284

Storesøster havde også fundet et flot badehåndklæde med Minnie Mouse på i genbrugsforretningen.

IMG_0286

Det er brugt og godt forvasket og måske tænker du, at det er lidt klamt at bruge. Men spørgsmålet er, om et nyt håndklæde rent faktisk ikke er mere klamt? I weekendens udgave af Søndagsavisen tager de problematikken med kemikalier i nyt tøj op. I overskriften kan man læse, at der bruges 1 kilo kemikalier i produktionen af en ny t-shirt. Kemikalier, der foruden at forurene naturen, også kan give dig allergi.

IMG_0285

Artiklen handler også om fødevareminister Dan Jørgensen og skuespiller Connie Nielsen, der ønsker mere fokus på miljøpåvirkninger ved tøjproduktion samt alternativer til mere miljøvenlig tøjproduktion – vigtigt budskab, der nu når ud til rigtig mange!

Du kan finde avisen online her: https://annoncering.sondagsavisen.dk/Annoncorservice/Annoncering/ugens_avis.aspx?from=AS

Og så skal du se indpakningen af de 7 Nintendospil, som hun også fik. De er hver pakket i brugt gavepapir, et papirsflag eller cd-gaveposer i forskellige farver – fed regnbueeffekt ikke?

IMG_0258

Spillene er alle fra genbrug til 10 kr. stykket. Nye spil koster (et slag på tasken) 250 kr. i gennemsnit, så her er der for alvor tale om genbrugsguld!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s