En eventyrlig genbrugsworkshop – en succes for små og store!

Den eventyrlige genbrugsworkshop i min datters børnehave blev en succes for både børn og voksne samt børnehaven, som nu har hele 6 kostumer til deres emnearbejde med eventyret ‘Fyrtøjet’.

Her hænger det flotte resultat til skue i entreen mandag morgen efter workshoppen.

Det hele på bøjler

Workshoppen startede med at alle familier (i alt cirka 40 voksne og børn), som var mødt op, lagde deres medbragte stof m.m. på et fælles bord og fandt en plads til symaskinen, hvis de havde medbragt en.

Jeg havde taget nogle skabeloner og fotografier med til inspiration, hvilket nogle brugte, men flere havde også på forhånd en idé til noget de ville fremstille på dagen.

Til børnene og de mindre sykyndige blev der hurtigt etableret et lille værksted, hvor der blev fremstillet blade til det hule træ. Og der var også en familie, som klippede konge-, dronninge- og prinsessekroner ud af læderrester. Sylvesters mor havde taget en lamineringsmaskine med og noget kobberfarvet papir og så blev der blandt børnene produceret mønter på livet løs. Leopold og Marinus mor havde papkasser med, som i løbet af dagen blev til en skattekiste og et smukt slot.

Her ses de skønne maskin- og håndsyede blade, som skal sættes på det hule træ (en hule bygget af store grene).

blade 1

Og de fire læderkroner med ædelsten i farvet læder og guldstof.

læderkroner

Der var 6 mødre og en farmor, der havde taget deres symaskine med og det summede hyggeligt fra hvert et hjørne af Tigerdyrstuen, hele dagen lang.

Katrines mor havde taget en blåternet dug med, for de havde dagen inden læst ‘Fyrtøjet’ og ville gerne lave et heksekostume med blåternet forklæde. I bunken af stof fandt de en spraglet kjole (som var tilovers fra et byttemarked, og som jeg dengang tænkte var sjov at gemme) til den ydre del af heksens kjole og noget rødt stof, som blev til et skørt. Jeg havde taget nogle kraftige plastik snore (som bruges til at fastholde eksempelvis hårde hvidevarer til en palle) og disse blev brugt som en rund stiver i skørtet, så kjolen står ud til siderne. På indersiden af kjolen blev der sat en pude som pukkel, der gør heksen ekstra fæl.

Heksekjole

NB, billeder fra dagen følger.

I midten af stuen var Filippas mor og farmor i gang med at sy prinsesse- og dronningekjoler af aflagte røde og gyldne brokade gardiner, som havde nogle små huller, men som uden problemer gjorde det ud som kjolestof. Det blev til to nederdele og en vest. En anden mor lavede en smuk spids prinsessefehat i samme gardinstof  og Sanderes mor syede et rigtig tøse-tylskørt med guldhjerter. Så nu er der rig mulighed for at udleve prinsessedrømmene..

prinsessetøj

prinsesseskørt 

Jeg havde hjemmefra lavet en hundehue af af en brun lammepels og fik på dagen en idé til resten af hundekostumet. Synes, at skjorte og slips er oplagt til sådanne pengehunde 😉 Se her.

hundekostume hundeskjorte

På dagen fik jeg selv syet en vest til kongen med kitch stramaj med motiv af hofmand taget ud af en billeramme (jeg kan godt lide de ovale sorte stramajbilledrammer og nu fandt jeg også et formål til det broderede indeni).

vest bagfra  vest forfra

Lige inden workshoppen var slut fik Sylvesters mor lavet dette soldaterkostume, så nu har vi også uniform til eventyrets hovedperson.

soldat

Til sidst må jeg ikke glemme at fortælle om de små søde fulge, som der var en mor der lavede til toppen af det hule træ, hendes søn var så pavestolt, at de måtte sættes derop med det samme. Se den ene her.

fugl i træ

Eventyrkostumer blev hængt på bøjler og andre remedier placeret på børnehavens klaver inden vi gik. Og jeg afsluttede dagen med en oplevelse af at have deltaget i et kreativt fællesskab (som rakte ud over min egen lille familie) og som var til gensidig inspiration for deltagerne, både børn og voksne, og måske også for andre der har deres gang i børnehaven.

Jeg håber, at andre er gået fra børnehaven i lørdags med samme indtryk, og at der måske kan laves flere kreative genbrugsworkshops i børnehaven fremover.


2 thoughts on “En eventyrlig genbrugsworkshop – en succes for små og store!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s