Gør-det-selv-frynser på T-shirts og sommerkjoler

Sommertøj med frynser var bare ‘totalt yndlings’, da jeg var barn i 80’erne, så det skal mine piger heller ikke snydes for. Desuden er det nemt at lave frynser på f.eks. en bomulds T-shirt. Så nemt, at børn selv kan lave dem. Du kan se pigernes egne kreationer her.

Min ældste datter fik denne T-shirt (købt på et loppemarked) til formålet. Uglemotivet er rigtig sødt og den passer hende, bortset fra at den var meget lang. Den var derfor perfekt til et ‘frynse-projekt’, der ellers kan gøre en T-shirt for kort, når der klippes frynser i kanten nederst.

IMG_1620

Vi satte en buet streg med kridt omkring motivet nederst på T-shirten, som hun klippede efter med en stofsaks. Frynserne blev på den måde længere i siderne end midt på T-shirten. Begge lag af T-shirten, altså både for- og bagside blev klippet på en gang.

IMG_1621

Der skulle også perler på frynserne. Kun dem med et tilpas stort hul kan bruges her. Efter perlen er sat på slås en knude, så den bliver siddende. Frynserne her er ca. en 0,5 – 1 cm brede, men de skal evt. justeres efter perlens hulstørrelse, for hvis frynsen er for smal falder perlen af. Er den omvendt for bred kan perlen ikke komme på.

IMG_1623

Hun blev hurtig træt af at sætte perler på, og det er ikke alle frynser, der har en perle. Resultatet er alligevel godt og T-shirten bliver heller ikke for tung med en masse perler på. Men bedøm selv her.

IMG_1644

IMG_1647

Til lillesøster fandt vi en top med sort leopardmønster i kassen med aflagt tøj.

IMG_1654

Toppen har været min søsters, så den var for stor og skulle sys om. Jeg startede derfor med at klippe den op i siderne og ved skuldrene. Rygsiden foldede jeg ned og forsidens strop blev forkortet. Siderne blev også syet ind. Jeg brugte en af hendes kjoler som model. Det blev en ret sjusket løsning, men det ser man ikke når frynserne svinger 🙂

IMG_1657

Jeg hjalp til med at klippe frynserne, men perlerne satte hun selv på.

IMG_1658

IMG_1659

Toppen kan bruges som kjole i år, men næste år kan hun nok kun bruge den som sommertop. Her får du et par fotos af sommerens frynsefavorit.

IMG_1660

IMG_1669

IMG_1670


2 thoughts on “Gør-det-selv-frynser på T-shirts og sommerkjoler

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s