Opruster med uld – også det der er krympet i vask!

Vinteren er på trapperne og jeg er gået i gang med finde vintertøjet frem. Blandt andet har jeg fundet min yngste datters finske perlebesatte uldhue frem.

16.december1

Huen var en kalendergave fra nissen sidste år, men den var desværre alt for lille til, at hun rigtig fik den brugt. Det skal der laves om på, så jeg har sat et ekstra stykke uldstof på (syet på med zig zag syning), så den nu passer hende. Som model har jeg brugt en elefanthue (den sorte), som vi havde i forvejen.

Her ses huen før og efter.

16.december IMG_0155

Efterfølgende er huen foret med stoffet fra en plettet bomuldsbluse, så den ikke kradser, og har fået sat en kvast af kaninpels på.

IMG_0154

Her er det færdige resultat på gavtyven 🙂

IMG_0302 IMG_0308

Min datter har også fået en anden hue, som er lidt mindre praktisk, da den ikke går ned og varmer om halsen. Det er denne brune uldhue, der er krympet i vask, men som passer hendes barnehoved perfekt. På denne hue har jeg også sat en pelskvast af en pelsrest, der er fundet i en genbrugsbutik. (Se hvordan du laver pelskvasten i mit tidligere indlæg her: https://mituendeligehjem.wordpress.com/2012/11/19/elefanthue-med-pelstop/)

IMG_0159 IMG_0158

Og her er hun så med krympet farmorhue 😉

IMG_0291

Selv har jeg været dum nok til at vaske et lækkert uldtørklæde, så det nu er krympet, og er en del kortere end tidligere. Grrrr… Men det er der heldigvis råd for, for jeg har syet de to ender af tørklædet sammen, så det kan bruges som et rør, der vikles to gange om halsen.

IMG_0184

Tørklædet er syet sammen med en blå uldtråd, hvilket fungerer helt godt, når jeg selv skal sige det 😉

IMG_0173 IMG_0174


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s