Forlæng pigekjolen og giv den en sommer mere på samme barn!

Vi har haft flere pigekjoler, der er blevet for korte, men stadig har passet fint i overdelen. Så for at få dem til at række en sæson mere, har jeg gjort dem længere med en flæse nederst på kjolen.

Sommerkjolen her blev hurtig for kort til min datter – og den er meget populær!

IMG_1249

Jeg syede derfor et lag mere nederst på skørtet. Det er ikke en svær syopgave, for der klippes bare et langt stykke stof, ca. dobbelt så langt som kjolens nederste lag, og så bredt som du ønsker, at kjolen skal være længere. Stoffet ris med sytråd, så der fremkommer små folder, som justeres til og sys på kjolens nederste lag. Kjolen fik også et par små ærmer, her brugte jeg en mindre tallerken som skabelon og nye (brugte) gule knapper.

IMG_1251

IMG_1252

IMG_1250

Her er den så ca. 10 cm. længere og klar til endnu en sommer på samme barn.

IMG_1255

Denne kjole er købt brugt og er vist oprindelig hjemmesyet. I hvert fald var den meget kort i forhold til dens bredde, men jeg er vild med den grønne farve og ville gerne beholde den lidt længere.

IMG_6758

Kjolen fik, som den anden kjole, også et lag mere og små ærmer i blomstret stof. Den havde også et par pletter, som jeg “fjernede” ved at sy et par rosafarvede hæklede bordskånere på.

1388317717752

IMG_6763

Kjolen har meget vidde og der er meget sving i den, især nu med det ekstra lag.

IMG_6766


2 thoughts on “Forlæng pigekjolen og giv den en sommer mere på samme barn!

Skriv en kommentar